eiland hoppen

There are no translations available.

 Eilandhoppen kan uitstekend vanaf Bali

1.  Java, korte toer en lange toers
2.  Nusa Penida, Nusa lembongan, Nusa Ceningan
3.  De Gili eilanden & Lombok
4.  Flores & Komodo
5.  De Molukken
6.  Sulawesi

7.  Pelni Cargo-Cruise, naar alle eilanden in het hele archipel. 

DE GILIS IN LOMBOK
Er zijn verschillende manieren om naar de Gilies in Noord West Lombok te gaan,  hierbij een beschrijving:
1a.   De goedkoopste en avontuurlijkste weg is om vanaf padang bay de publieke ferry te nemen (2euro) die 4 tot 6 uren duurt tot Lembar, de haven plaats in Lombok en dan voor  transport naar Bangsal een goede prijs te vinden (afhankelijk van het aantal reizigers die naar dezelfde plek gaan, tussen de 4 en 10 euro) Eenmaal in Bangsal (na 50 minuten) koop je een kaartje in het enige loket (0.70 euro) naar welke Gillie je wenst te gaan (20 minuten) en wacht je tot er eentje gaat ( half uur of zo).  s’Morgens gaan er meer dan s’avonds. Totale reistijd is ongeveer 7 tot 9 uur.

 

1b.  Dan zijn er kaartjes te koop inklusief vervoerkosten tot aan de Gillies. Eenmaal in Lembar wacht er een busje voor je die stopt in Mataram waar je de laatste atm machine kan gebruiken en ook geintroduceerd wordt aan een reisagent die toers verkoopt. Dan stap je meestal over naar een grotere bus en reis je naar Bangsal waar de ticket naar de eilanden al voor je betaald is. De totale reistijd is van 8 tot 9 uren en kan vermoeiend zijn, je ziet net zoals met nr 1 optie wel wat van het eiland vanwege de busreis, vooral tussen Mataram en Bangsal is het de moeite waard.

Met Wanen Wisata ( vertrekt om 9 am) is de kost 14 euro en kunnen open datum retoer kaartjes besteld worden.

Met Perama (vertrekt om 10 am) is de kost 16 euro en kan er geen retoer kaartje besteld worden en moet je in Sengiggi overnachten alvorens de volgende dag naar de gillies te reizen.Wij hebben een heel leuke recommendatie voor verblijf daar.

 

2.  Perama in Padang bay heeft een boot die ongeveer 50 mensen draagt die direct naar de Gillies gaat, de kost is 33 euro en vertrekt om 13.30 en komt ongeveer 17.30 aan.

 

5.  Vier speedboten gaan r van Padang bay nu naar  Gili Trawangan en de reistijd is ongeveer anderhalf uur. De ene vertrekt om 8.30am en kosten tussen de  32 en 60 euro.

In de drukke tijd is het zeker aan te raden te boeken en ook een retoertje te nemen.